Een deel van het plezier van reizen over de hele wereld is om te zien wat verschillende ecologische en klimaatzones te bieden hebben. Om ervoor te zorgen dat deze speciale, reiswaardige plaatsen behouden blijven voor toekomstige generaties, moeten we echter ons steentje bijdragen om ze te beschermen. Het verminderen van onze individuele impact tijdens het reizen is een actie die we kunnen ondernemen om onze natuurlijke omgeving te behouden.

Er zijn veel manieren om een ​​milieubewuste reiziger te worden zonder het plezier van naar het buitenland gaan weg te nemen. Als u tijdens het reizen uw CO2-voetafdruk beoordeelt, krijgt u meer inzicht in waar uw acties de meeste impact hebben. Als u eenmaal hebt vastgesteld waar u uw uitstoot kunt compenseren, kunt u de nodige aanpassingen maken om een ​​positieve verandering in uw manier van reizen aan te brengen.

Reis licht

Licht reizen – wat betekent dat je alleen de essentie moet meenemen – zal je ecologische voetafdruk verminderen. Het overgewicht van overpakken weegt op auto’s, treinen en vliegtuigen, waardoor ze meer fossiele brandstoffen gebruiken.

Bepaal bovendien wanneer u naar een andere regio of een ander land reist, de meest milieuvriendelijke manier om uw bestemming te bereiken. Kies waar mogelijk treinen boven vliegtuigen, openbaar vervoer boven voertuigen met één passagier en zelfrijdende reizen boven opties die fossiele brandstoffen gebruiken. Als vliegen de enige rationele keuze is, koop dan je ticket bij luchtvaartmaatschappijen met de hoogste brandstofefficiëntie en onderneem actie om je CO2-uitstoot te compenseren.

Avonturen zonder uitstoot

Kies ervoor om deel te nemen aan milieubewuste activiteiten bij het verkennen van nieuwe culturen en landen. Er zijn altijd een aantal begeleide reizen en rondleidingen om uit te kiezen. Weeg uw opties en neem uw beslissingen op basis van de milieu-impact die de beschikbare bedrijven kunnen hebben.


Als u bijvoorbeeld de hoofdstad van Nieuw-Zeeland bezoekt en de mogelijkheid hebt om te wandelen of om te gaan vissen op open water, kiest u voor de wandeling. De CO2-uitstoot van reizen per boot en de ecologische verstoring die u tijdens het vissen kunt veroorzaken, kunt u voorkomen door een zelfrijdende wandeling te maken. Als er een gelegenheid is om te fietsen of naar de trailhead te lopen, doe dit dan om een ​​rit met fossiele brandstof naar de trailhead te vermijden.

Enkele andere nul-emissie avontuurlijke opties zijn:

  • Lopen op het strand
  • Ziplining
  • Snorkelen
  • Backpacken

Groene accommodaties

Bij het onderzoeken van verblijfplaatsen tijdens je reizen, voer je zoekopdracht uit via een ‘groen filter’. Er zijn veel sites online die milieubewuste hostels, hotels en Airbnb benadrukken. U kunt zelf kiezen welk aanbod het belangrijkst voor u is op basis van in welk deel van de wereld u verblijft – of dat nu water besparen, elektriciteitsverbruik of veganistische maaltijdaanbiedingen betekent.

Als u onderweg beslissingen neemt en geen tijd hebt om onderzoek te doen, zoek dan naar keurmerken in vensters en in brochures. Gebouwen in de Verenigde Staten kunnen LEED-gecertificeerd zijn; de Rainforest Alliance beoordeelt eigenschappen in het Caribisch gebied en Latijns-Amerika; Green Tourism doet dat in het Verenigd Koninkrijk; en op dezelfde manier doet EarthCheck het in Australië.

Gebruik geen Plastic producten

Als je thuis milieubewust bent in je dagelijkse leven, heb je waarschijnlijk alle plastic wegwerpartikelen al uit je huis verwijderd. Wanneer u onderweg bent, kan dit echter moeilijk te doen zijn. De meeste aan u overhandigde souvenirs, snacks en flessenflessen zijn verpakt in plastic.


In een poging om uzelf ervan te weerhouden plastic zakken te gebruiken, moet u een herbruikbare zak meenemen die u keer op keer kunt gebruiken. Vergeet uw herbruikbare waterfles niet om te voorkomen dat u een plastic alternatief voor eenmalig gebruik moet kopen. Als u dit doet, moet u de plastic of glazen fles die u hebt gekocht de rest van de reis vasthouden of recyclen.


Auteur: Daniel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
Menu
Close