Ben je dol op noedels? Ben je dol op recepten met maximaal 6 ingrediënten?
Ben je dol op wodka ?! Als het antwoord ja was op een van die vragen, dan is deze wodka-saus met rigatoni iets voor jou.

Maar laten we een beetje teruggaan. Wat is precies wodkasaus? Het is roze, het is mooi en ja, er zit wodka in. Het is een beetje retro (het was super populair in de jaren 80) en iets wat je bijna altijd ziet op klassieke Italiaanse Italiaanse Amerikaanse pasta-plaatsen. Wodkasaus is Italiaans Amerikaans eten op zijn best: een soepele en romige saus op basis van tomaten. Het is rijk en weelderig met een scherpe heldere smaak en is een van de beste zelfgemaakte pastasauzen die je ooit zou kunnen leren maken.

Ik ben een beetje geobsedeerd door wodka-saus. Wanneer ik het op een menu zie, ben ik altijd, altijd verleid. Meestal wint iets anders dat net iets interessanter is, maar soms bestel ik uiteindelijk de wodka-saus en als ik dat doe, ben ik nooit teleurgesteld. Ik hou van die romige, zoete, maar toch heldere saus. Het is als tomatensaus maar beter omdat room en wodka.

Dit is letterlijk het beste pastadiner voor de week, omdat het zo weinig ingrediënten gebruikt. Bewaar een tube tomatenpuree en een pak room in de koelkast en je zult nooit honger lijden. Ik gebruikte rigatoni omdat ik het geweldig vind hoe de saus in de gaten gaat, maar je kunt elke vorm pasta gebruiken die je bij de hand hebt.

Waarom je wodkasaus moet maken:

  • Het is het perfecte pastadiner voor de week.
  • Het is een saus met 6 ingrediënten. Het is een hoge beloning voor weinig inspanning.
  • Je hebt een excuus om wodka te drinken. Het is heerlijk!

Auteur: Dirk Gentenaar

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
Menu
Close