Volgens het laatste Human Development Report van de VN wordt de wereld een betere plek om te leven. Maar het feit blijft dat ongeveer 800 miljoen mensen in de wereld elke dag honger lijden. Ondanks dit, zijn er meer dan 1 miljard mensen in de afgelopen 25 jaar uit de extreme armoede grens gestegen.

Het rapport rangschikt landen die het best zijn om te leven. De VN beoordeelde bijna 200 landen onder verschillende factoren, waaronder de levensverwachting, het onderwijs, gendergelijkheid en financiële rijkdom.

1. Noorwegen 

Noorwegen scoorde 13 keer op rij het hoogst in levensstandaard, levensverwachting en onderwijs. Dankzij het robuuste, door de overheid gefinancierde gezondheidszorgsysteem is de gemiddelde levensverwachting 82 jaar.

2. Australië

Onderwijs vormt meer dan 5% van het nationale bbp in dit land, dat verbonden is met Zwitserland. De VN onderzocht dat een groot deel van de studenten ongeveer 20 jaar naar school gaan in Australië.

3. Zwitserland

Zwitserland scoort hoog in algemene gezondheid. Gemiddeld leven mensen tot de leeftijd van 83 en hebben een relatief laag risico voor ziekten zoals malaria en tuberculose.

4. Duitsland

Vanaf oktober 2014 zijn alle universiteiten gratis voor inwoners en internationale studenten in Duitsland, waar meer dan 96% van de bevolking voortgezet onderwijs heeft gedaan.

5. Denemarken

Denemarken en Singapore staan dichtbij elkaar in de ranglijst van de VN. Bij het vergelijken van de gemiddelde lonen tussen mannen en vrouwen ligt de loonkloof tussen mannen en vrouwen nu op 7,8% voor voltijdse werknemers in Denemarken. Ter vergelijking, de kloof zweeft in de VS met 17,9%.


Auteur: Daniel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
Menu
Close